Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

2η Ποδηλατοβόλτα Φολόης "Ηρακλής Χατζηαγγελίδης"

"Φέτος το ραντεβού μας είναι στην πλατεία του χωριού Πέρσαινα"
Για δεύτερη χρονιά, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας και ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς "Ωλονός", συνδιοργανώνουν την ποδηλατοβόλτα Φολόης, για όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το υπέροχο δρυοδάσος της ορεινής Αρχαίας Ολυμπίας. Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα στους φίλους μας, για λίγες ώρες να περιπλανηθούν στα μονοπάτια του δάσους, με τον πιο οικολογικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το ποδήλατό τους και έχοντας για οδηγούς μέλη των δύο σωματείων, ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν άνετα και με ασφάλεια, παρέα με τους φίλους τους και τις οικογένειές τους.
Η διοργάνωση αφιερώνεται στην μνήμη του Ηρακλή Χατζηαγγελίδη, του οποίου η μεγάλη αγάπη ήταν το ποδήλατο και μέχρι τα 71 του χρόνια συμμετείχε σε αγώνες και βρισκόταν συνεχώς πάνω σε μια σέλα. Γνώρισε το δρυοδάσος της Φολόης μέσω της συζύγου του και αμέσως το λάτρεψε και δεν έχανε την ευκαιρία να βρίσκεται σε αυτό, παρέα με το ποδήλατό του, όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του. Ευχαριστούμε πολύ την οικογένειά του για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε στην προσπάθεια να οργανωθεί σωστά η εκδήλωση.

Φέτος το ραντεβού μας είναι στην πλατεία του χωριού Πέρσαινα στις 10:00 το πρωί. Αφού συγκεντρωθούμε και γνωριστούμε, πίνοντας κάτι δροσιστικό στα καφενεία, θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις λεπτομέρειες των διαδρομών και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για την αφετηρία των διαδρομών.

Οι διαδρομές θα είναι δύο. Η μικρότερη, περίπου 4 χλμ., είναι φιλική προς όλες τις ηλικίες και όλες τις αντοχές, ιδανική για ερασιτέχνες ποδηλάτες και οικογένειες. Η μεγαλύτερη, περίπου 20 χλμ., απαιτεί παραπάνω αντοχές, μόνο λόγω της απόστασης και όχι λόγω υψομετρικών διαφορών. Θυμίζουμε και ενημερώνουμε, ότι το δάσος της Φολόης είναι ισόπεδο με ελάχιστες κλίσεις μικρής απόστασης. Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται για αγώνα. Σκοπός είναι να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που θα μπορέσει να απολαύσει την φύση, να γεμίσει με εικόνες και να χαλαρώσει από τις σκέψεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η έγκαιρη ενημέρωση μας για την συμμετοχή σας, είναι πολύ σημαντική για την πληρέστερη οργάνωση της εκδήλωσης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν μέχρι και την Τρίτη 9 Αυγούστου στα τηλέφωνα: 6986730108, 6998333749, 6942991465, 6945457449.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης:
Ταβέρνα "Οι Κένταυροι" στη Φόλοη Ηλέιας
"Το εργαστήρι της Γιαγιάς" παραδοσιακά ζυμαρικά οροπεδίου Φολόης. Λάλας Ηλείας
ΗΛ.ΒΙ.ΖΑΧ. Ηλειακή βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής, Αφοι Χρονόπουλοι, Πύργος Ηλείας
όπως επίσης και για τη στήριξη τους στην προσπάθειά μας:
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Δασαρχείο Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: