Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Επαναλειτουργεί μετά από χρόνια το Δασονομείο Αντρωνίου

Επαναλειτουργεί, μετά από αρκετά χρόνια και πάλι, το Δασονομείο Ανδρωνίου, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της προστατευόμενης περιοχής του δρυοδάσους που εκτείνεται στην ορεινή Ηλεία.
Το Δασονομείο, έχει έδρα τα Χάνια Πανόπουλου, ενώ πλέον οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα από το γραφείο εκεί, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στην υπηρεσία του Δασαρχείου του Πύργου για να υποβάλλουν αιτήματά τους ή να λάβουν ενημέρωση για ότι τους απασχολεί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, ήδη εδώ και ένα περίπου μήνα, το Δασονομείο στην περιοχή Ανδρώνι, έχει ανοίξει και λειτουργεί, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί από την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες που είναι σε εξέλιξη. Το κτήριο που στεγαζόταν το Δασονομείο παλιότερα, είχε υποστεί, σημαντικές φθορές και έτσι το δασαρχείο του Πύργου – που έχει την αρμοδιότητα – προχώρησε στην ανακαίνισή του ενώ, όπως επεσήμανε ο κ. Λάττας, πλέον οι περιπολίες αναμένεται να ενταθούν στην ευρύτερη περιοχή καθώς ο υπάλληλος που θα βρίσκεται εκεί, θα υλοποιεί 24ωρες περιπολίες στην περιοχή αρμοδιότητάς του.
«Η υπηρεσία μας τον τελευταίο μήνα έθεσε σε πλήρη λειτουργία το δασονομείο Ανδρωνίου που έχει έδρα τα Χάνια Πανόπουλου. Τοποθέτησε τον δασονόμο της περιοχής και δασοφύλακα ο οποίος διαμένει εκεί προκειμένου να μπορέσουμε να αυξήσουμε την προστασία και την ασφάλεια του δάσους Δρυός το οποίο καλύπτει την περιφέρεια του δασονομείου Ανδρωνίου. Το δασονομείο αυτό λειτουργούσε τα παλιότερα χρόνια και πιστεύω πως θα συμβάλει πάρα πολύ στην προστασία του δρυοδάσους στο κομμάτι αυτό που αφορά την περιοχή Ανδρωνίου – Χάνια Πανόπουλου.
Το δασονομείο πλέον έχει δικό του τηλέφωνο, ενώ θα διαθέτει και αυτοκίνητο, που θα είναι μόνιμα σταθευμένο εκεί και θα επεμβαίνει όπου χρειασθεί με περιπολίες, όλο το 24ωρο. Το πρόγραμμα λαθροϋλοτομίας και το πρόγραμμα αναδασοπροστασίας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται ευθύς αμέσως έχει σκοπό την 24ωρη φύλαξη του δάσους. Επίσης εκεί θα μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται, να υποβάλλουν αιτήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν να ενημερώνονται από εκεί», ανέφερε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: