Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γεώργιος Παπαντώνης (Βόπης ή Καρπόζηλος)

Έφυγε σήμερα Δευτέρα 23.02.2015 ο Γεώργιος Παπαντώνης (Βόπης ή Καρπόζηλος) του Βασιλείου (Γλάρου) που γεννήθηκε πριν 69 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 11.00 στη γενέτειρά του.
Στα αδέλφια του Μαρία, Νίκο, Γεωργία, Παναγιώτη, Βάσω και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.
Ο Γιώργης ήταν ένας καλοκάγαθος και γραφικός άνθρωπος που διέθετε φιλοσοφική και μη-επιθετική αίσθηση του χιούμορ, χωρίς δηλαδή να δυσανασχετεί ποτέ στα πειράγματα των συγχωριανών του.
Τον θυμάμαι να κατηφορίζει από το σπίτι του πλάι στη μάντρα του σχολείου, με συντροφιά τη μαγκούρα του και με κατεύθυνση το καφενείου του Μπίκου. Εκεί άραζε για το καθιερωμένο καφεδάκι του, στη δική του θέση δίπλα στην ανατολική πόρτα του καφενείου.
Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να φαίνονται μικροί στα μάτια μας αλλά τα γεγονότα τους κάνουν πολύ μεγάλους. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Γιώργης, μέχρι να με πάρει μια μέρα από το χέρι και να με οδηγήσει στο σπίτι του, προκριμένου να πάρω ότι αντικείμενο επιθυμώ για το λαογραφικό μας μουσείο. Τα πράγματα που δώρισε ήταν αρκετά και περιγράφονται σε άλλη σελίδα.
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συμπατριώτη, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.
Βίντεο ΕΔΩ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εκ μέρους της οικογένειάς μου σας ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά στον εκλιπόντα συγγενή μας.Πολύ όμορφο το άρθρο σας. ...


Παπαντώνη Κατερίνα(ανηψιά Γεωργίου Παπαντώνη)

Ωλονός είπε...

Να είστε όλοι καλά Κατερίνα, υποθέτω θα είσαι κόρη του Νίκου.
Κώστας Παπαντωνόπουλος