Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Για τα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Μπελογιάννη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στο δρόμο το δικό του»
«Αν θέλουμε με δυο λόγια να δώσουμε αυτό που ήταν ο Μπελογιάννης μπορούμε να πούμε: Στάθηκε σ' όλη την αγωνιστική του ζωή άξιος κουκουές, αετός, πραγματικός μπολσεβίκος, οδηγητής και μπροστάρης (...).
Και ακριβώς γιατί σε όλη του τη ζωή, που ήταν μόνο αγώνας και πάλη, που ήταν πάντα υπηρεσία στο λαό, στο κίνημα, στο ΚΚΕ, ακριβώς γιατί πάντα στάθηκε άξιος, υποδειγματικός κουκουές, γι' αυτό για όλους μας και πρώτ' απ' όλα για τους νέους, τις νέες, τα παιδιά μας, η πιο καλή και άξια τίμηση στη μνήμη του είναι να φωτιζόμαστε απ' τη ζωή και το παράδειγμά του, να βαδίζουμε ατρόμαχτοι κι ατράνταχτοι το δρόμο το δικό του, να σταθούμε άξιοι σαν κι αυτόν κουκουέδες, αγωνιστές και μπροστάρηδες του λαού, προσωπικό παράδειγμα σε όλα όπως ήταν κι αυτός».
*
(Απόσπασμα από το άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη για τον Νίκο Μπελογιάννη, που δημοσιεύτηκε σε ειδική έκδοση του παράνομου «Ριζοσπάστη» τον Απρίλη του 1952).

Η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ τιμώντας τα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 8 Απρίλη στις 7:30 μ.μ στην Πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα με ομιλήτρια την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: