Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


 Πρόσληψη 140 ανέργων  για πέντε μήνες μέσω Α.Σ.Ε.Π.


Το πρόγραμμα πρόσληψης 140 ανέργων πεντάμηνης σύμβασης ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος. 
 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους αλλά και σε αγρότες με χαμηλό εισόδημα  οι οποίοι μέσω ΟΑΕΔ θα προσκομίσουν αντίστοιχη βεβαίωση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από την επόμενη Τρίτη και για 10 εργάσιμες μέρες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέσω συστημένης επιστολής προκειμένου στην συνέχεια να γίνει η αξιολόγησή τους στον ΑΣΕΠ .
 Μιλώντας για το «σημαντικό» , όπως το χαρακτήρισε θέμα της απασχόλησης , ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς τόνισε μεταξύ άλλων :
«Σε  περίοδο κρίσης το να ανακοινώνεις την πρόσληψη 140 ατόμων είναι κάτι το πολύ σημαντικό . Και είναι σημαντικό και για όσους επιλεγούν και δουλέψουν αλλά και για τον δήμο που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες . Εμείς από την πλευρά μας είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσουμε όλο αυτό το προσωπικό για την βελτίωση της εικόνας της Ολυμπίας (λόγω και του  καλοκαιριού  αλλά και της  Ολυμπιακής  χρονιάς  ) , για την προστασία του περιβάλλοντος, για την καθαριότητα των χωριών  και γενικά των κοινόχρηστων χώρων εντός και εκτός  οικισμών.»

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος και αφού τόνισε με έμφαση  ότι «η επιλογή θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ» ανέφερε για τα της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών:
 « Ως δήμος θα σταθούμε αρωγοί  ως προς την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας προκειμένου να συμπληρωθούν και να αποστείλουν  σωστά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υπάλληλος του δήμου θα αναλάβει την διεκπεραίωση ώστε να αποφευχθούν και η ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων αλλά   και το λάθος στην συμπλήρωση των δικαιολογητικών.».
 Αναφερόμενος στις ειδικότητες , στην μισθοδοσία , στον χρόνο απασχόλησης και στο ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Πέτρος Γιαννακόπουλος τόνισε :
« Έχουμε να κάνουμε με την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής εργασίας . Το πρόγραμμα απευθύνεται στους ανέργους της περιοχής μας . Βέβαια ως εντοπιότητα  συμπεριλαμβάνεται όλος ο νομός Ηλείας . Τα 140 άτομα που θα απασχοληθούν στο δήμο θα είναι επιστήμονες , τεχνίτες , υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, δασολόγοι , χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κτλ και θα δουλέψουν στην καθαριότητα , την φύλαξη , στον καλοπισμό  πλατειών , στον καθαρισμό φρεατίων , στις έκτακτες ανάγκες κτλ . Η απασχόλησή τους στο δήμο θα είναι πεντάμηνης διάρκειας , με 625 ευρώ μηνιαίως και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη . Η απασχόληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 12 2012 » Συνεχίζοντας ο κ Γιαννακόπουλος είπε « Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιδοθεί η προκήρυξη  στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση. Από την Τρίτη 3 Απριλίου  και μέχρι την Μ. Πέμπτη,  δηλαδή για 10  μέρες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσω συστημένης επιστολής να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στην Μ.Κ.Ο.   IRIS στον Πύργο . Γι΄ αυτό εμείς από πλευράς δήμου θα παρέχουμε πλήρη γραμματειακή υποστήριξη προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις .»

 Δικαίωμα και αγρότες

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος αναφερόμενος στο δικαίωμα υποβολής και από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ είπε σχετικά.
« Δικαιολογητικά μπορούν να καταθέσουν και αγρότες που το εισόδημά τους είναι κάτω από 10.500 . Πρέπει όμως να πάνε στον ΟΑΕΔ με την ταυτότητα τους και το εκκαθαριστικό του 2010 που αποτυπώνει το  εισόδημα του 2009 . Παίρνουν βεβαίωση και την προσκομίζουν με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά όπως ακριβώς αναφέραμε πιο πάνω.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: