Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Τις πληγές του  μετρά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετά τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή . Με την θεομηνία να επικεντρώνεται στο Β.Α.  τμήμα είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού Ενιππέα  από το ύψος του οικισμού της Καρούτας και προς τις περιοχές του Στρεφίου. Η πρωτοφανής σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα,  στην αγροτική οδοποιία καθώς και σε διάφορα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.

Εκτεταμένες υπήρξαν οι ζημιές σε οικίες , νοικοκυριά , αποθήκες , στάβλους από την πλημμύρα. Συνεργεία του δήμου από την τεχνική υπηρεσία έκαναν αυτοψία την επόμενη ημέρα προκειμένου να συνταχθεί έκθεση προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Κεντρική Πολιτεία.
Από την πρώτη  στιγμή ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς είχε επικοινωνία με  τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση και να  του ζητήσει  να κηρυχθεί ο δήμος σε  κατάσταση έκτακτης  ανάγκης.  
 Η κακοκαιρία συνεχίζεται αμείωτη από το Σάββατο 6 του μήνα μέχρι και σήμερα . Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν παραχωρήσει την θέση τους στα χιόνια που έχουν ντύσει τα ορεινά στα λευκά .
Από τις υπηρεσίες του δήμου έγινε αναγγελία στον ΕΛΓΑ προκειμένου οι πληγέντες να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης από ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Γιώργος Μαρκόπουλος

Φωτογραφίες από τον Αλφειό, τον Ενιπέα, τις Καρούτες, το Στρέφι και τον δρόμο προς Νεράιδα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: