Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Από την Τετάρτη το πρωί έχει ξεκινήσει η διανομή τροφίμων σε οικογένειες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας . Η διανομή εντάσσεται στην υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος και έχει ως δικαιούχους οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Σύμφωνα με τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και με βάση τα κριτήρια , οι δικαιούχοι  ανέρχονται πάνω των 1000.
 Αναφερθείς στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων
¨ Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάνει διανομή τροφίμων στους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τους δημότες φτάνουν τις 1087. Αφορά σε προμήθεια μακαρονιών, ρυζιού , τυρί φέτα , ψιλό μακαρονάκι και γραβιέρα¨
 Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες του δήμου και συγκεκριμένα της κοινωνικής υπηρεσίας,  σύμφωνα με τις οποίες έχει προβεί στην καταγραφή των οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορεί σε κάθε ευκαιρία να παράσχει την οποιαδήποτε αρωγή .
¨Η ανάγκη για ενίσχυση οικογενειών είναι άμεση. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας δημιουργούνται αλυσιδωτές παρενέργειες σε διάφορα κοινωνικά στρώματα. Κάποιοι από τους δημότες μας δεν έχουν εγγραφεί στις λίστες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όμως ο δήμος θα φροντίσει να ικανοποιήσει και αυτούς τους ανθρώπους. Είναι σοβαρή ανάγκη το κράτος να παρέμβει γιατί είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση ¨ κατέληξε ο κ Γιαννακόπουλος.
 Την κατανομή σε κάθε τοπική κοινότητα έχουν αναλάβει οι πρόεδροι των χωριών  και έχει ως εξής:
15 κιλά ρύζι και 3 κιλά φέτα για ένα μέλος οικογένειας , 25 κιλά ρύζι και 4 κιλά φέτα για δύο μέλη και ούτω καθ εξής.


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κάποιοι δημότες μας , αναρωτιούνται γιατί δεν έτυχαν της παροχής τροφίμων από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας .
Κάνουμε σαφές ότι ως δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι :
-10ν οι τοπικές κοινότητες που έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινές, ημιορεινές  και μειονεκτικές
Και
- 20ν όσοι από τους δημότες των παραπάνω τοπικών κοινοτήτων  πληρούσαν τις προϋποθέσεις και  είχαν καταθέσει  αντίστοιχη αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: