Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ


Το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 και το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2012-2014 τέθηκαν επί τάπητος κατά την διάρκεια της συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο Πανόπουλο  με τους αιρετούς της Δ.Ε  Λασιώνος  του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας .
 Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής .
Ανοίγοντας το κύκλο των τοποθετήσεων ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς αφού ευχήθηκε για το νέο έτος  τόνισε  μεταξύ άλλων ότι « περάσαμε ένα δύσκολο έτος . Μέσα στο  2011  αντιμετωπίσαμε τις αντικειμενικές  δυσκολίες της μεταβατικής εποχής από  ένα διοικητικό σχέδιο σε ένα άλλο . Κληθήκαμε λοιπόν να οργανωθούμε έτσι ώστε να περάσουμε όσο γίνεται καλύτερα από την διοίκηση του  «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη». Έτσι και με βάση την δουλεία που έχει γίνει , μπορούμε να σας  διαβεβαιώσουμε ότι το 2012    θα είναι καλύτερο από πλευράς υπηρεσιών του δήμου και  προς την απόδοση έργου αλλά και προς την  εξυπηρέτηση των δημοτών .»
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος τόνισε

« Οι  χρηματοδοτήσεις προς του ΟΤΑ έχουν υποστεί τις τραγικές επιπτώσεις της γενικότερης κρίσης . Το γεγονός αυτό καθιστά την προσπάθειά μας  ακόμα πιο δύσκολη. Βλέπουμε ότι ο κόσμος κατανοεί την κατάσταση . Πέραν όμως αυτού ως δήμος κινούμαστε προς αναζήτηση κάθε πηγής χρηματοδότησης. Σε κάθε χρηματοδοτούμενο  πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης  καταθέτουμε αίτηση ενδιαφέροντος . Προσπαθούμε ακόμα να είμαστε έτοιμοι από πλευράς ωρίμανσης των μελετών. Όπως για παράδειγμα του ΟΠΑΑΧ που για την Δ.Ε. Λασιώνος έχουμε καταθέσει πρόταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για έργα αναπλάσεων ύψους 850.000 ευρώ . Από τον πρώην δήμο Λασιώνος είχε γίνει η  προμελέτη και έτσι ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κατορθώσαμε να καταθέσουμε  ώριμη μελέτη.»
 Το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων έθεσε το οξύ πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας.
 Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος  τόνισε μεταξύ άλλων
« Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην προσαρμογή. Είναι γνωστό ότι δεν είχαμε την δυνατότητα να προσλάβουμε προσωπικό ,ούτε να κάνουμε πληρωμές πέραν των δυνατοτήτων των δωδεκατεταρτημόριων που μας επέβαλε ο προϋπολογισμός για το πρώτο τετράμηνο. Φέτος θα έρθουμε εδώ και μαζί θα σχεδιάσουμε το σύνολο της δουλείας που θα γίνει στην αγροτική οδοποιία.» Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση για την διαχείριση των σκουπιδιών τόνισε « Η ανακύκλωση είναι χρυσάφι. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Ευελπιστούμε μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση κυρίως στα σχολεία να έχουμε θετικά αποτελέσματα στην ανακύκλωση.»
Οι αιρετοί έθεσαν ακόμα το πρόβλημα της μετακίνησης κατά την χειμερινή περίοδο. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πολιτικής προστασίας Πέτρος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει μέριμνα για αλάτι  και έχει ανατεθεί η εργασία της διασποράς σε στενά και ανώμαλα μέρη σε χειριστή τρακτέρ  »
 Ακόμα ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι « έχουμε με την Υπηρεσία  κοινωνικής Αλληλεγγύης  κάνει καταγραφή των οικονομικά ασθενέστερων του δήμου, προκυμμένου να επιληφθούμε ως δήμος στην παροχή αρωγής.»  Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος είπε ότι  «μέσω συνεργασίας μας με  Ιατρικές Μονάδες θα συνεχίσουμε δράσεις γύρω από προληπτικές εξετάσεις μαστού , οστεοπόρωσης κτλ.»  ενώ έκανε εκτενή αναφορά «στο προγράμμα  πρόσληψης 140 ατόμων  στον δήμο  μέσω ΑΣΕΠ.»
Πέραν των γενικών θεμάτων υπήρξαν και προτάσεις για κάθε ξεχωριστό χωριό.
 Ο πρόεδρος της Αγίας Κυριακής Γιάννης Αδαμόπουλος  έθεσε το θέμα «της αλλαγής 200 μ αμιάντου του δικτύου ύδρευσης» , ενώ ο πρόεδρος της Αγίας Τριάδας Γιάννης Σταθόπουλος  έθεσε το θέμα «της φύλαξης και αξιοποίησης των Μυκηναϊκών Τάφων». Ο πρόεδρος του Ανδρωνίου Κώστας Παναγόπουλος  έθεσε το θέμα «της επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού σε καινούργιες οικίες» , ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαρκόπουλος «την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ποιμνιοστάσια» .  Τέλος ο πρόεδρος Κακοταρίου έθεσε το θέμα «της βατότητας του   κεντρικού δρόμου και της κατασκευής τοίχων αντιστήριξης» και ο πρόεδρος των Τσιπιάνων Σταμάτης Αναγνωστόπουλος « την έγκαιρη αλλαγή των δημοτικών  λαμπτήρων» και
 «την βελτίωση της πρόσβασης εντός του οικισμού για την διέλευση του απορριμματοφόρου.»  

Γ. Μαρκόπουλος   

Δεν υπάρχουν σχόλια: