Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Μαύρισε» ο Πηνειακός Λάδωνας στη γέφυρα της Καρυάς

Μαύρισε η κοίτη του πόταμου όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο Χρήστος Φωτόπουλος από την γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα στην Βαρβαρίνα του Δήμου Πύργου….   Αίτια της μόλυνσης συμφώνα με πληροφορίες  είναι διάφορα ελαιοτριβεία της περιοχής που πετούν ασύστολα τα απόβλητα τους δημιουργώντας έτσι μια τεράστια πηγή μόλυνσης που καταστρέφει την πανίδα και τη χλωρίδα του ποταμού!
Τα λύματα ελαιοτριβείου είναι από τα χειρότερα και επικινδυνότερα προς το περιβάλλον λύματα,  χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και οξυγόνο για να διασπαστούν από μικροοργανισμούς από πάρα άλλα είδη λυμάτων, ακόμα και από βιομηχανικά.
Κανονικά επιβάλλεται να έχουν κατασκευάσει τα ελαιοτριβεία δεξαμενές με τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην μολύνουν, αλλά δυστυχώς λίγοι συμμορφώνονται.
 Σε όλα τα χωριά μας σχεδόν υπάρχει ένα ελαιοτριβείο, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά για το που ρίχνουν τα λύματα τους.
Η συστηματική αδιαφορία των τοπικών αρχών είναι εγκληματική για μια ακόμη    Περιβαντολογική καταστροφη  που πλήττει τον τοπο μας 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
http://oreini-ileia.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: