Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Για τρίτη χρονιά ο σύλλογος εκδρομέων "Υπαίθριος Ζωή" στην περιοχή μας


Ο Σύλλογος εκδρομέων "Υπαίθριος Ζωή Αθηνών" θα πραγματοποιήσει στις 1-2/10/2011 εκδρομή στο δρυόδασος της Φολόης και θα διασχίσει για τρίτη χρονιά, το πανέμορφο φαράγγι στο χωριό Αντρώνι.
Πριν δύο ακριβώς χρόνια, ο Σύλλογος "Υπαίθριος Ζωή", το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009, επισκέφτηκε το δάσος της Φολόης, (στα μέσα περίπου των χωριών Κούμανι και Γιάρμενας). Μαζί τους ξεκίνησα και εγώ, σαν οδηγός τους με το λεωφορείο από την Αθήνα και σας παρουσιάζω σήμερα το διήμερο της πεζοπορίας.
Θέλω και από εδώ, να ευχαριστήσω τους πεζοπόρους για τις υπέροχες στιγμές που πέρασα μαζί τους. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο, που με βοήθησε στην χαρτογράφηση του Φαραγγιού και την κ. Δώρα Βασιλοπούλου για τις φωτογραφίες που μου έστειλε.
Επίσκεψη στο δάσος της Φολόης
Αυτό το βίντεο προβάλει εικόνες από την πεζοπορία στο δάσος της Φολόης με το Σύλλογο εκδρομέων "Υπαίθριος Ζωή", που έγινε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009.

Θα δείτε τις ομορφιές του δάσους, ποικιλία από διάφορα πανέμορφα μανιτάρια, ένα μεγάλο κομμάτι του δάσους, να είναι φραγμένο με παλούκια και σύρμα (σήμερα ίσως να έχει γίνει χωράφι) και πολλά σκουπίδια που οι ευαισθητοποιημένοι πεζοπόροι μας φρόντισαν να περιμαζέψουν. Ακόμη θα δείτε τον ιστορικό ναό του αγίου Γεωργίου στο δρόμο που οδηγεί στην Πέρσαινα (μάχη Κολοκοτρωναίων με τους Λαλαίους), το μονοπάτι της γραβάτας, που οδηγεί στο Γούμερο και την επίσκεψη των πεζοπόρων στο μουσείο της Φολόης (Γιάρμενας). Σημειώνω ότι ο Ταμπουρόγιαννης από τη Φολόη, πρόσφερε στους πεζοπόρους, περίπου στα μέσα της διαδρομής, το καθιερωμένο τσιπουράκι. Στο τέλος της πεζοπορίας ο Σύλλογος εκδρομέων "Υπαίθριος Ζωή Αθηνών, γευμάτισε στην ταβέρνα «οι Κένταυροι».
Επίσκεψη στο Φαράγγι Αντρωνίου του συλλόγου "Υπαίθριος Ζωή", την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009.
Στην πεζοπορία θα θαυμάσετε, τις ομορφιές και τις εναλλαγές των τοπίων του Φαραγγιού, το θεραπευτικό βότανο «Κάρδαμο» (βοηθά τη σεξουαλική ανικανότητα), το «πολυτρίχη» (θεραπευτικό βότανο για την τρχόπτωση), τα κομμένα πλατάνια από ασυνείδητο γιδοβοσκό και τα ερείπια από το συγκρότημα υδροκίνησης του Νικόλα Σίνου, που αποτελείτο από το νερόμυλο, τη νεροτριβή, την κορδέλα και το μικρό υδροηλεκτρικό. Μετά το τέλος της πεζοπορίας, ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα του Βάϊου στο Αντρώνι. Ο πρώην δήμος Λασιώνας είχε προσφέρει στους πεζοπόρους, γίδα βραστή και ντόπιο κοκκινέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: