Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ «ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΛΑ

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ στελεχών της  δημοτικής αρχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων των χωριών που απάρτιζαν τον καποδιστριακό  δήμο της Φολόης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Λάλα.  Στόχος της σύσκεψης ήταν η «πρώτη» κοινή ενημέρωση των εμπλεκομένων στην συνεδρίαση για την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά του οροπεδίου και η καταγραφή των προβλημάτων . Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου (υπεύθυνου για τον πρώην δήμο) Πέτρου Γιαννακόπουλου και   εκτός των προέδρων των Τ.Σ.  στην συνεδρίαση συμμετείχαν  ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ.Α.Ο.  , Σπύρος Τσιρώνης , Βασίλης Ρήγας και Ευθύμιος  Σαρακιώτης αντίστοιχα  καθώς και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γαλύφας και  οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σικοτακόπουλος , Γιώργος Λινάρδος και  Δημήτρης Πατέλης .
 Κυρίαρχο θέμα που ετέθητε  από τους προέδρους των χωριών  ήταν αυτό  της ύδρευσης . Βλάβες στο δίκτυο , ποιότητα του νερού , ελλιπής ασφάλιση των δεξαμενών και του περιβάλλοντα αυτών χώρων , παρατυπίες επί των αγωγών, παλιές γεωτρήσεις κ.τ.λ. ήταν  μερικά από τα προβλήματα που κατατέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου.
 Εκ μέρους της ΔΕΥΑ.Α.Ο. αφού ζητήθηκε «η ανοχή και η βοήθεια από τους προέδρους των Τ.Σ. για  εύλογο χρονικό διάστημα» , υπήρξε η διαβεβαίωση της αυτοψίας προκειμένου να εκτιμηθεί επί τόπου η όποια παρέμβαση. Έναρξη των επισκέψεων στις δεξαμενές και στα αντλιοστάσια του οροπεδίου ορίστηκε η Παρασκευή 11 του μηνός .
Κάτι αντίστοιχο ορίστηκε να γίνει και με τον ηλεκτρολόγο του δημοτικού φωτισμού. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καταρτίστηκε ο ηλεκτρολόγος σε συνεργασία με τον κάθε πρόεδρο θα «περάσει» απ΄ όλα τα χωριά προκειμένου σε πρώτη φάση να αλλάξει τους καμένους λαμπτήρες και να εντοπίσει γενικότερες βλάβες οι οποίες θα επιλυθούν σε δεύτερη φάση. 
 Τέλος μεταξύ των συμμετεχόντων συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση  στην οποία θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος , οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι από την Φολόη ώστε μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα της κάθε κοινότητας να «δουν» τι μπορεί να γίνει σε κάθε χωριό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: