Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παράδοση παραλαβή στους πρώην δήμους Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.







ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΕΙΑ (ΔΙΒΡΗ)




 ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ









Τα δημοτικά μέγαρα των πρώην δήμων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνας επισκέφτηκε την Δευτέρα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς προκειμένου να έχει μια πρώτη γνωριμία με το προσωπικό των υπηρεσιών αλλά και να γίνει και η παράδοση – παραλαβή από τους προκατόχους του στο δημαρχιακό θώκο. Τον κ. Κοτζιά συνόδευε ο νεοεκλεγής πρόεδρος του Δ..Σ του δήμου Αρχαίας Ολυμπιάς Θόδωρος Παπαηλιού καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του . Αρχή των επισκέψεων έγινε στο δημαρχείο στο Λάλα. Εκεί ο απερχόμενος πια δήμαρχος Φολόης Γιάννης Μαρούντας υποδεχόμενος τον κ. Κοτζιά αφού πρώτα ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην νέα δημοτική αρχή, εξέφρασε την χαρά του που «ο δήμος Φολόης συνενώθηκε με ένα δήμο με παγκόσμια φήμη όπως η Ολυμπία.». Στην ολιγόλεπτη αναφορά του ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτης» ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό τους συνέστησε «να μην αισθάνονται καμιά ανησυχία γιατί ότι θα γίνει μέσα στον ενιαίο δήμο θα γίνει κατόπιν διαλόγου και συνεννοήσεως με τους ίδιους.»
Στην συνέχεια ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του πρώην δήμου Φολόης και έκανε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες, οι οποίοι μεταξύ των άλλων του ζήτησαν «να εγκαταλειφθεί το κτίριο του δημαρχείου.». Τέλος και μέσα στο πνεύμα των ημερών ο δήμαρχος «έκοψε» την πρωτοχρονιάτική πίττα των υπαλλήλων. Τυχερός αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος.
Λαμπεία
Ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και στο δημοτικό μέγαρο της Λαμπείας . Εκεί τον δήμαρχο υποδέχτηκε ο πρώην αναπληρωτής δημάρχου Δημήτρης Ανδρικόπουλος ο οποίος και ανέλυσε την κατάσταση στην οποία είναι ο πρώην δήμος. Ο κ Ανδρικόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που βιώνει ο ορεινός τόπος κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και στην γενικότερη κατάσταση σχετικώς με την ύδρευση και τα εν εξελίξει έργα. Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πάτση στην τοποθέτησή της έκανε αναφορά στην χρήση του δημοτικού μεγάρου προτείνοντας «να μην κλείσει αλλά να έχει ένα υπεύθυνο για την περιοχή του πρώην δήμου». Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Παναγούλης ζήτησε «την ετοιμότητα του δήμου στις έκτακτες καταστάσεις» ενώ ο Σπύρος Μιχαλόπουλος εκπρόσωπος της Ορεινής τόνισε «την ανάγκη της οργάνωσης του δήμου». Μεταξύ όμως των κυριοτέρων προβλημάτων οι παρευρισκόμενοι έθεσαν το πρόβλημα των σκουπιδιών και της μεταφοράς των μαθητών. Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα προβλήματα τόνισε ότι «λίγο – πολύ τα προβλήματα είναι ίδια . Είναι κοινά για όλο το δήμο. Αν εξαίρεσης τα προβλήματα λόγω του χιονιού τα υπόλοιπα είναι ίδια. Όπως τα σκουπίδια , η ύδρευση, η οδοποιία κ.τ.λ. Γνωρίζουμε όμως ότι οι ακριτικές περιοχές έχουν περισσότερες δυσκολίες γι΄ αυτό, όπως άλλωστε είχαμε πει και προεκλογικά θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος». Ακόμα ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι « το δημαρχείο θα είναι ανοιχτό όπως μέχρι σήμερα» συμπληρώνοντας ότι «προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους κάποιες μέρες θα ασκεί τα καθήκοντά του εκεί.».
Λασιώνα
Τελευταίος σταθμός το Πανόπουλο όπου ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης μαζί με πρώην δημοτικά στελέχη υποδέχτηκαν στο δημαρχείο τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά . Ο κ Παπαντώνης κάνοντας εκτενή αναφορά στα του πρώην δήμου τόνισε «το σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί και από τις τρεις απελθούσες πια δημοτικές αρχές , του Σάκη Μπουζαλά , του Κλεάνθη Παπαδόπουλου και του ίδιου» . Ο κ Παπαντώνης ανέφερε ότι «κατά την θητεία του έχουν πραγματοποιηθεί εκτελεσμένα έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ», ενώ ακολούθως ενημέρωσε «για τις μελέτες που έχουν γίνει από το δήμο για έργα που απαιτείται ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα» αλλά και «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορεινή περιοχή των έξι κοινοτήτων όπου το 90% του πληθυσμού είναι κτηνοτρόφοι .». Στην συζήτηση που ακολούθησε έλαβε μέρος και ο πρώην δήμαρχος Κλεάνθης Παπαδόπουλος ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στα «ανοιχτά ζητήματα των ορεινών περιοχών» και «της ανάγκης να ξαναδούν οι αρμόδιοι - στο μέλλον- την αλλαγή της διοικητικής ένταξης του πρώην δήμου Λαιώνος.».
Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιας αφού ευχαρίστησε τους πρώην δημάρχους Β. Παπαντώνη και Κλ. Παπαδόπουλο «για την εκτενή ενημέρωση και το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί στο δήμο» τόνισε ότι « απαιτείται συνεννόηση με όλους ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: