Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή προεδρείου στο Δ.Σ. Ολυμπίας

Υπό την προεδρεία του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπαντώνη, πρώτου σε σταυρούς προτίμησης από την πλειοψηφούσα παράταξη , συνήλθε την Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα το νέο Δ.Σ της Αρχαίας Ολυμπίας. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή προεδρείου του Δ.Σ.  και των τακτικών και αναπληρωματικών  μελών της «Οικονομικής Επιτροπής» και μελών της επιτροπής «Ποιότητα Ζωής».
 Η συνεδρίαση άρχισε με  ολιγόλεπτους χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 Ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να υπηρετείς ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό  δήμο. Γι΄ αυτό, θα πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός  της ανάδειξής του δήμου της Ολυμπίας  και η κατάκτηση της θέσης που δικαιούται στην εποχή μας».  Συνεχίζοντας ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι ως νέα δημοτική αρχή και στα πλαίσια της εφαρμογής του Καλλικράτη «θα είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις που θα αναβαθμίζουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας πάντοτε την συνεννόηση και την σύνθεση με όλες τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του Δ.Σ. Για την επίτευξη του στόχου αυτού το Δημοτικό συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο όργανο του δήμου.»
 Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Δρακόπουλος  παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι η παράταξή του «θα στηρίξει ότι είναι ηθικό και καλό για τον τόπο. Ενώ σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα σταθεί  απέναντι». Διευκρινίζοντας  ότι η τοποθέτησή του δεν κρύβει καμία απειλή και αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής στο όντως δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στα πλαίσια του Καλλικράτη» τόνισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ότι «στις δύσκολές στιγμές θα είναι στο πλάι της δημοτικής αρχής .»
Την πρόθεσή του να συμβάλλει, ο ίδιος και η παράταξή του,  στην ανάπτυξη του τόπου, κατέθεσε μιλώντας στην συνέχεια ο πρώτος, εκ των δύο, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παντελής Παντελάκος. Ο ομιλητής τόνισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον τόπο.». Ο έτερος επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Αναστασόπουλος αναφερθείς στο σχέδιο Καλλικράτη τόνισε ότι «είναι ένα ακόμη εργαλείο της κεντρικής εξουσίας του καπιταλισμού» γι΄ αυτό  και «θα εναντιωθεί ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του στα αντιλαϊκά σχέδια που προωθούνται μέσω της νέας δημοτικής μεταρρύθμισης .» Και οι τέσσερις ομιλητές κατά την τοποθέτησή τους απεύθυναν τις καθιερωμένες , λόγω ημερών, ευχές.
  Εκλογή προεδρείου
  Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα η εκλογή προέδρου γίνεται από μέλος της πλειοψηφίας, του αντιπροέδρου από μέλος της μείζονος και του γραμματέα από την ελάσσονα .Κατόπιν τούτου από τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρός Παπαηλιού  ο οποίος και εξελέγην με 23 ψήφους υπέρ και 3 λευκά .Από τον Χρήστο Δρακόπουλο προτάθηκε η Κατερίνα Μυλωνά , η οποία και εξελέγην με 25 ψήφους υπέρ και 1 λευκό. Και τέλος από τον Παντελή Παντελάκο προτάθηκε ο Παναγιώτης Φλέσσας που εξελέγην με τον ίδιο αριθμό ψήφων. Ο Σωτήρης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι και στις τρεις ψηφοφορίες ψηφίζει λευκό.
 Καταλαμβάνοντας την θέση του προέδρου του Δ.Σ. ο κ Παπαηλιού αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρότασή του και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες του σώματος» , τόνισε ότι « η λειτουργία του Δ.Σ. θα είναι κατά την εφαρμογή του νόμου αλλά και της ισονομίας μεταξύ των παρατάξεων και των μελών του σώματος .» Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο νέος πρόεδρος παρακάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. « να προσβλέπουν σε συναινετικό κλίμα   γιατί αυτό επιβάλλει πρώτα – πρώτα  η παγκόσμια αξία και ο παγκόσμιος συμβολισμός της Ολυμπίας .»
 Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος γραμματέας Π. Φλέσσας   ο οποίος στο ίδιο πνεύμα με τον προλαλήσαντα αφού ευχαρίστησε το  σώμα για την εκλογή του « καλωσόρισε στην Ολυμπία τους αιρετούς από τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους , της Φολόης , της Λαμπείας και της Λασιώνας .» Κλείνοντας ο ομιλητής τόνισε ότι το «Δ.Σ. δεν είναι αρένα» αλλά ο « δημοκρατικός χώρος συνεύρεσης και συνεννόησης  των εκλεκτών του λαού ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι το καλό του τόπου.».
 Μέλη των επιτροπών
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε και σύμφωνα με τον κώδικά που θέλει η εκλογή των μελών των επιτροπών να γίνεται με βάση συγκεκριμένο αριθμό μελών από την πλειοψηφία και από την μειοψηφία είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
-         Οικονομική επιτροπή ( πρώην Δημαρχιακή Επιτροπή )
 Εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι , Αλέξης Κατσάνης με (25) ψήφους , Γιάννης Μαρτζάκλης (25) , Δημήτρης Πατέλης (25) , Γιάννης Πλατανίτης  (23)  και από την μειοψηφία Μαρία Πατσή (22) και  Νίκος Καρκούλιας (19). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι, Γιώργος Λινάρδος (21) , Γιάννης Πανούτσος (21),  Αριστείδης Παναγιωτόπουλος (20) και από την αντιπολίτευση οι, Κώστας Μαρκόπουλος (20) και Κώστας Σοφιανός (14).         
-         Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι  Αριστείδης Πναγιωτόπουλος (25) , Γιώργος Γαλύφας (25), Γιάννης Πανούτσος (24), και Γιώργος Λινάρδος (23). Από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν οι ,  Φράγκος ( 23) και Κώστας Σοφιανός (23). Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν από την πλειοψηφία οι , Νίκος Σικοτακόπουλος(23),   Αλέξης Κατσάνης (21), Γιάννης Μαρτζάκλης (20) και από την αντιπολίτευση οι Κώστας Μαρκόπουλος (18) και Νίκος Καρκούλιας (14).
    
                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛOΣ 







Δεν υπάρχουν σχόλια: