Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Είναι ύψιστη τιμή για μας, να μας αποκαλούν οι Γερμανοί, απατεώνες…

Θοδωρής Γιάνναρος
Σπούδασα στη Γερμανία, αλλά πέταξα την κληρονομιά της γιαγιάς μου στα σκουπίδια… Πέταξα, δηλαδή, τη γερμανική υπηκοότητα που μου δώρισε και την οποία φύλαγε στο σεντούκι μέχρι να ενηλικιωθώ. Από τότε, κιόλας, ήξερα πως με αυτόν τον λαό, που τόσο εύκολα ξεχνάει το πρόσφατο παρελθόν του, δεν ήθελα να έχω την παραμικρή σχέση. Παρόλο που οι Γερμανοί προσπαθούν να ξεχάσουν την εποχή που ο Χανς Μπαάντερ, η Ούλρικε Μαϊνχόφ, ο Τόμας Κλαρ, η Γκούντρουν Έσλινγκ, τσάκιζαν το ναζιστικό κατεστημένο αυτού του άρρωστου, δύσοσμου και αστυνομοκρατούμενου κράτους, δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι οι ίδιοι δημιούργησαν αυτά τα αντάρτικα πόλεων, και οι ίδιοι, στη συνείδηση όλων των προοδευτικών ανθρώπων τα οριοθέτησαν τότε στη σφαίρα της αναγκαιότητας. Ο φασισμός αυτού του κράτους γεννά την αναγκαιότητα της άμυνας και των αναρχικών φιλοσοφιών, σε αυτό το σύστημα πολιτών. Ήταν, όπως φαίνεται, σήμερα, τιμή μου η φιλία με τον αδελφό του Τόμας, τον Μάρτιν Κλαρ, -καθηγητή πληροφορικής στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, που μου κόστισε την… ρετσινιά του «φίλου των τρομοκρατών» (Terroristensympatisant), από την «Γερμανική Αρχή Προστασίας του Συντάγματος». (Verfassungsschutz). Ήταν πραγματικά τιμή μου!!!

Οι μέσος Γερμανός δεν έχει ούτε δική του προσωπικότητα ούτε δική του γνώμη, αλλά, κυρίως, ο λαός αυτός έχει γονιδιακό έλλειμμα, σε αυτό που εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε στο πετσί μας, την αξιοπρέπεια. Είναι αυτοί που σαν τα βοοειδή, με τα οποία έχουν ως κοινό, την εκ θηλαστικών καταγωγή τους, έμαθαν να ακολουθούν εντολές, προστάγματα και διαταγές, συχνά κουβαλώντας και το αποτύπωμα της σόλας μίας μπότας στα οπίσθιά τους. Στους ανθρώπους αυτούς, απλά, βάζεις ζυγό και χαλινάρια, και εκείνοι, μουγκρίζοντας από ηδονή, ξεκινάνε να ακολουθούν το πλάνο που τους δόθηκε.
Έτσι, λοιπόν, τέτοιες φυλλάδες-σκουπίδια, όπως η Focus, και τέτοιοι δημοσιογράφοι, όπως αυτοί της ΑRD, απευθυνόμενοι στον μέσο Γερμανό, που από εγκυκλοπαιδική μόρφωση και από ιστορία είναι ντουβάρι, του περνάνε με μεγάλη ευκολία και χωρίς να χρειαστεί, καν, να επιχειρηματολογήσουν, μία άποψη για μία χώρα η οποία όταν δίδασκε πολιτισμό, οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης μεταξύ των οποίων και οι Γερμανοί, ζούσαν ακόμα στα δένδρα, έτρωγαν με τα χέρια και ντυνόταν με προβιές…

Οι ιστορικά μορφωμένοι αναγνώστες της Focus δράττονται της ευκαιρίας και εξωτερικεύουν το μοναδικό προσόν το οποίο, στην ουσία, δεν έχουν, την ρητορική. Μόνο που όταν τους ακούς να μιλάνε και να επιχειρηματολογούν, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην τους δώσεις σημασία και να τους αγνοήσεις. Είναι τόσο, κοινωνικά και εγκυκλοπαιδικά αμόρφωτοι που, απλά, σου προκαλούν τον οίκτο και πολλές φορές την αηδία.

Η Focus με το βιντεάκι αυτό που πρόβαλε κατά της Ελλάδας, το μόνο που κατάφερε είναι να αποδείξει την αναξιοπρέπεια που διέπει τους έχοντες τον ρόλο των Οδηγών-Fuhrers αυτού του κράτους. Όταν τολμούν να παραποιήσουν με τη βοήθεια του Photoshop ένα έργο-σταθμό για την ανθρωπότητα, την Αφροδίτη της Μήλου ή μιας πόρνης σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ARD και να την μολύνουν με τις ιδέες τους, τότε η πλάκα σταματάει.

Η εφημερίδα Focus και οι γελοίοι δημοσιογραφίσκοι της γερμανικής τηλεόρασης ξέχασαν να πουν πως, σε αυτά που μας κατηγορούν, πήρε μέρος και το ίδιο το γερμανικό κράτος, το οποίο προκειμένου να μας πουλήσει φρεγάτες και τανκς, μας καθοδήγησε λογιστικά, με τη συνεργασία γερμανικών τραπεζών, σχετικά με το πώς να μανιπουλάρουμε, τεχνηέντως, το εξωτερικό μας χρέος. Άρα ας αφήσουν τα ψεύτικα δάκρυα και τις γελοίες δικαιολογίες απόσεισης των δικών τους τεραστίων ευθυνών, και ας τους πουν πως αν πέσει η Ελλάδα, αν, δηλαδή, χρεοκοπήσει, θα πέσουν κα οι ίδιοι. Ας τους πει πως, ναι μεν, η Ελλάδα κολυμπάει στα βαθιά νερά, κολυμπάει, όμως παρέα, με τη Γερμανία, και ίσως συμφέρει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, διότι, τότε θα δώσει στη Γερμανία αντί για τα χρήματα που της οφείλει… τον γαλανόλευκο π…λο. Ας τους εξηγήσει, λοιπόν η Focus και αυτή την εκδοχή και ας δούμε τότε πώς θα αντιδράσουν.

Από την άλλη, σε ό,τι λέει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής του κόμματος που συγκυβερνά με την Merkel του FDP, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Πώς δηλαδή ο ανεκδιήγητος αυτός ψευτοτσάρος που διαχειρίστηκε, τόσο τα οικονομικά μας, όσο και την Πρωτοφανή Αλητεία της Απογραφής που κατέστρεψε τη χώρα, πρέπει και να ισοπεδωθεί πολιτικά και να μπει εκεί που του αξίζει, στη Στενή.
Όλα αυτά τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση, όμως δεν σημαίνουν άφεση αμαρτιών και συγχωροχάρτι για όλους τους άλλους, που συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, και που με την τεμπελιά, την ηλιθιότητα, την απατεωνιά και την ανεντιμότητά τους, μας οδήγησαν στο να μας βάλουν οι Ούνοι στο στόμα τους…
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109221&cid=21

Δεν υπάρχουν σχόλια: