Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θ. ΚΟΤΖΙΑ

Με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο έκλεισε την  προεκλογική του περιοδεία στα δημοτικά διαμερίσματα του νέου διευρυμένου δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας κ . Θύμιος Κοτζιάς. Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο της επικοινωνίας του , με τους κατοίκους των χωριών , ο κ Κοτζιάς περιόδευσε την Κυριακή το απόγευμα σε Πέρσαινα , Κούμανι και Φολόη. Από αύριο και συγκεκριμένα στην Λαμπεία(Δίβρη) στις 7.οο το βράδυ ,ο υποψήφιος δήμαρχος ανοίγει νέο κύκλο επικοινωνίας με τους συνδημότες του, με ομιλίες  στις έδρες των τεσσάρων καποδιστριακών δήμων.
 Το χθεσινό πρόγραμμα της προεκλογικής περιοδείας , άνοιξε από την Πέρσαινα  όπου ο κ. Κοτζιάς έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες πολίτες. Αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος συνοδευόμενος από το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο «Ολυμπία πορεία στο μέλλον», επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού όπου και είχε συνομιλία με τους κατοίκους . Στην συνέχεια με πρωτοβουλία των υποψηφίων τοπικών συμβούλων  διοργανώθηκε πλησίον της πλατείας προεκλογική εκδήλωση
 «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την μεγάλη σας υποδοχή. Η συγκέντρωση αυτή επιβεβαιώνει την νίκης μας από την 1η Κυριακή . Μια νίκη που για μας θα αποτελέσει πραγματική νίκη στο τέλος της τετραετίας όπου και θα μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό του έργου μας . Να είστε όμως βέβαιοι , ότι στον απολογισμό αυτό , στο τέλος της τετραετίας νικητής θα είναι ο τόπος . Νικητής θα είναι ο λαός .Αυτό σας το εγγυώμαι.» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος .
Δεύτερος σταθμός το Κούμανι. Εκεί ο κ. Κοτζιάς περιόδευσε σε όλα τα καταστήματα του χωριού όπου αναλόγως είτε είχε ολιγόλεπτης διάρκεια συζήτηση με κατοίκους είτε έκανε  ανοιχτό διάλογο με το σύνολο των παρευρισκομένων στο χώρο. Οι υποψήφιοι δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι  από το χωριό ,υποδέχτηκαν τον υποψήφιο δήμαρχο σε μεγάλο καφενείο. Μέσα σε κλίμα  έντονης ικανοποίησης  ,λόγω της αθρόας παρουσίας του κόσμου , τον κ Κοτζιά προλόγισε ο υποψήφιο τοπικός σύμβουλος Κώστας  Κούτρας . Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο ήθος και την εντιμότητα του υποψηφίου δημάρχου αλλά και στα επί σειρά ετών άλυτα πρόβλημα του χωριού αλλά και του οροπεδίου γενικότερα..
 Εμφανώς συγκινημένος ο κ Κοτζιάς παίρνοντας  το λόγο αφού ευχαρίστησε για την θερμή και πολυπληθής υποδοχή που του επιφυλάχτηκε τόνισε μεταξύ άλλων.
« Στο νέο καλλικρατικό δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας δεν περισσεύει κανείς. Γι ΄ αυτό με κάθε ευκαιρία τονίζουμε ότι η πόρτα του δημάρχου θα είναι ανοιχτή και σε εκείνους που θα μας ψηφίσουν και σε εκείνους που δεν θα μας ψηφίσουν. Πέρα από αυτή μας την προσπάθεια που σαν στόχο της έχει την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης μεταξύ δημότη και δήμου θα επικεντρωθούμε  α) στην οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου β) στην βελτίωση των συνθηκών εκείνων που έχουν να κάνουν με τον λεγόμενο τρόπο ζωής του πολίτη γ) στην εξυπηρέτηση του δημότη στην περιοχή του. Πράγμα που θα σημαίνει όχι σε άσκοπες μετακινήσεις στην έδρα. Και δ)στο να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο . Όλα θα τελούν σε απόλυτη διαφάνεια . Μάλιστα για την ενδυνάμωση του τελευταίου θα καθιερώσουμε την ετήσια λογοδοσία του δημάρχου απέναντι στους πολίτες.»
Τελευταίος σταθμός το χωριό Φολόη. Εκεί  τον υποψήφιο δήμαρχο αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης καλωσόρισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σικοτακόπουλος . Ο ομιλητής αφού καυτηρίασε την απερχόμενη δημοτική αρχή στο δήμο της Φολόης για την πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στο χωριό και στο οροπέδιο γενικότερα έθεσε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και της νεολαίας. Ο κ Σικοτακόπουλος ζήτησε η νέα δημοτική αρχή να παράσχει τις υποδομές εκείνες ( ηλεκτροδότηση , υδροδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων  ) ώστε οι νέοι να έχουν κίνητρο να παραμείνουν και να παράγουν στον τόπο τους .
  Αναφερθείς στα θέματα που τέθηκαν ο κ Κοτζιάς τόνισε με έμφαση
« Από τις πρώτες μας επισκέψεις στις ορεινές (ακριτικές όπως συνηθίζω να τις αποκαλώ) περιοχές έκανα σαφές ότι στις προτεραιότητας μας θα είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων.  Μέσα από ένα γενικότερο πλαίσιο που θα έχει να κάνει με την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, της Ολυμπίας ως παγκόσμιο όνομα και της σπανίου κάλλος ομορφιά του δρυοδάσους και του ελατοδάσους , πρέπει να θέσουμε τους άξονες πάνω στους όποίους θα κινηθούμε προκειμένου (όχι από την μια μέρα στην άλλη)να έρθει και η προοπτική . Να έρθει η ανάπτυξη . Αυτό όμως θέλει ένα βάθος χρόνου για να αρχίζει να αποδίδει. Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας , είμαστε υποχρεωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα .» 










     

Δεν υπάρχουν σχόλια: