Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απόσυρση υποψηφιότητας για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δεν σκοπεύω αυτή τη στιγμή να αναλύσω λεπτομερώς τους λόγους αυτής της αμετάκλητης απόφασής μου. Εντελώς συνοπτικά, μπορώ να πω:
• Το εγχείρημά μας ήταν τολμηρό και ριζοσπαστικό για την εποχή μας αλλά και πρωτόγνωρο για το αυτοδιοικητικό περιβάλλον της περιοχής μας. Δεν ευοδώθηκε. Έτσι προς το παρόν, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ» ματαιώνει το ταξίδι της…
• Αποτύχαμε, στο μικρό χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, να ανατρέψουμε κατεστημένες…«αρετές» των προηγούμενων αιρετών δημοτικών αρχόντων που απέχουν παρασάγγας από τις δικές μας θέσεις και τα οράματα.
• Βρεθήκαμε μπροστά σε θλιβερά και τραγελαφικά γεγονότα επιλογής υποψηφίων εκ μέρους των λεγόμενων «κομματικών ψηφοδελτίων» που ξεπερνάνε και τα όρια της πλέον ακραίας και νοσηρής φαντασίας, π.χ. κομματικό ψηφοδέλτιο περιέλαβε στο συνδυασμό του ως υποψήφιο νυν δημοτικό άρχοντα που κατά γενική ομολογία είναι «το όνειδος της περιοχής» (σ.σ. για να παραφράσω ρήση του ιδρυτή αυτού του κόμματος !!) ή το άλλο κομματικό ψηφοδέλτιο περιέλαβε ως υποψήφιους «σκληρά» μέχρι χτες κομματικά στελέχη του αντιπάλου!!... Τι να πει κανείς για το ήθος ή το έθος; Εν μια νυκτί «οι Πασόκοι γεγόνασιν Νεοδημοκράτες και τούμπαλιν» για μια θέση στον εξουσιαστικό «ήλιο»!!...
• Και άλλα ων ουκ έστι αριθμός, ευτράπελα και τραγικά που δεν συνάδουν στο στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό του απλού ψηφοφόρου και σκοτεινιάζουν το εκλογικό τοπίο.
• Από την άλλη πλευρά του φεγγαριού (τη φωτεινή) βρεθήκαμε, συζητήσαμε και οραματιστήκαμε μαζίμε ενεργούς δημοκρατικούς συνδημότες της Κοινωνίας των Πολιτών από τα περισσότερα χωριά τουνέου Δήμου. Ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, του πνεύματος, της οικολογίας, της προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συμπολίτες που αγαπάνε τον ιστορικό τόπο μας και νοιάζονται για την ανάπτυξη και την προκοπή του. Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι ελπίδες μας. Αλλά πάντως, σφυρηλατήθηκε η θέλησή μας για μελλοντικούς αγώνες.
• Η αφεντιά μου είμαι ένας απλός πολίτης, ούτε θαυματοποιός ούτε σύγχρονος Δον Κιχώτης. Έτσι, παραμένω πιστός στις αρχές μου και φύλακας στο οικείο για μένα μετερίζι της κοινωνικής προσφοράς αλλά και της αγνής λαϊκής ψυχής κι απαντοχής.
 
                                                Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, Εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος
της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας», e-mail: sotxsot@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: