Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μολυσμένο πόσιμο νερό στη Δίβρη

Το πόσιμο νερό των τριτοκοσμικών Υδραγωγείων του Δήμου Λαμπείας είναι σοβαρά μολυσμένο με κολοβακτηρίδιο – Σκόπιμη απόκρυψη του  μεγάλου κινδύνου από τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο – Ευθύνη του Αντινομάρχη Υγείας και της Προϊσταμένης Δημόσιας Υγιεινής Ν. Ηλείας - Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας
    Από έτους και πλέον το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ» με επανειλημμένες Αιτήσεις μας (πέντε τον αριθμό!! στον Δήμο Λαμπείας και τρεις στην Νομαρχία Ηλείας), ζητάμε να μας δώσουν τα αποτελέσματα των Μικροβιολογικών και Βιοχημικών αναλύσεων πόσιμου νερού Υδραγωγείων  και πηγών του Δήμου Λαμπείας που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΔΥ Αθηνών  από τις δειγματοληψίες πόσιμου νερού που έχουν γίνει. Όλο αυτό το διάστημα οι έχοντες τον Α΄ βαθμό ευθύνης Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμπείας, αλλά και οι έχοντες τον Β΄ βαθμό ευθύνης Αντινομάρχης Υγείας και Προϊσταμένη Δημόσιας Υγιεινής ΝΑ Ηλείας, αρνήθηκαν να μας τις δώσουν και έδειξαν εγκληματική αδιαφορία εις βάρος τα υγείας των συνδημοτών μας (καταστρατηγώντας Νόμους και Διατάξεις τα συντεταγμένης Πολιτείας).
    Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας κ. Παν. Μεϊδάνη και ζητήσαμε να δώσει Εισαγγελική παραγγελία για να ικανοποιηθεί το από έτους αίτημά μας. Αυθημερόν ο κ. Εισαγγελέας εξέδωσε την υπ. αρ. 5408/21-9-2010 Εισαγγελική παραγγελία του προς τον Δήμο Λαμπείας να μας δώσει τα αιτηθέντα αποτελέσματα. Ο Δήμος Λαμπείας και πάλι με καθυστέρηση 10 ημερών, σήμερα εδέησε να μας στείλει τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΔΥ Αθηνών που είναι όχι μόνο αποκαλυπτικά για την επιβάρυνση (σοβαρότατη μόλυνση) του πόσιμου νερού, αλλά και φανερώνει την σκοπιμότητα της εγκληματικής απόκρυψης.

    Με μια πρώτη ματιά και ο πλέον αδαής αλλά άτυχος δημότης Λαμπείας βλέπει ότι τα ξακουστά, κρυστάλλινα νερά της Δίβρης και των άλλων χωριών του Δήμου, που πίνουν οι ίδιοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες (μικρά παιδιά, ασθενείς και γέροντες) περιέχουν φονικές ποσότητες κολοβακτηριδίου και εντερόκοκκου, από 4-7-11-25-33-73 έως 80% (!!!) όταν οι Υγειονομικοί Κανονισμοί (ευρωπαϊκοί και εθνικοί) επιβάλλουν τα μικρόβια αυτά πρέπει να είναι αυστηρά στο 0%... Δηλαδή με απλά και κατανοητά λόγια εμείς οι δημότες πίνουμε το κολοβακτηρίδιο και τα άλλα μικρόβια με τη «σέσουλα» που ούτε στην Ουγκάντα της Αφρικής δεν συμβαίνει.
   Αρκεί να πούμε ότι σε παλιότερη επίσκεψή του (με δική μας παρέμβαση) στο Δημαρχείο Λαμπείας, ο ειδικός επιστήμονας σύμβουλος του Υπουργού Υγείας είχε χαρακτηρίσει τα νερά των Υδραγωγείων με τέτοιο βαθμό μόλυνσης, ως «κοπρανώδη» και «ακατάλληλα ακόμη και για την τουαλέτα» (!!!).
  Εμείς εκ καθήκοντος που απορρέει από τις καταστατικές αρχές του φορέα που εκπροσωπούμε, αλλά και  ως συνειδητοί ενεργοί πολίτες και εγώ προσωπικά ως γιατρός (που παρακολουθώ και έχω διαπιστώσει σωρεία περιστατικών γαστρεντερίτιδας) ετοιμάζουμε τον ογκώδη φάκελο που παίρνει την άγουσα για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας κ. Μεϊδάνη, τους Επιθεωρητές Υγείας και τα αρμόδια Υπουργεία κατά των ανωτέρω υπευθύνων για έρευνα, έλεγχο και απόδοση ποινικών, διοικητικών και πειθαρχικών ευθυνών, εκεί που ανήκουν.
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
(Παιδίατρος, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)
Πηγή: www.antoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: